InGeNi-CARETTA Investigació per a la gestió i protecció de la nidificació de tortugues marines en el Mediterrani Occidental

Resumen

El projecte InGeNi-Caretta ha permès monitoritzar a diferents exemplars de tortugues babaua, totes elles femelles. Per això s’ha realitzat un marcatge satel·lital amb transmissors que ha permès localitzar els exemplars que han post a les platges valencianes. Als exemplars monitoritzats se’ls va instal·lar un emissor de ràdio a la closca, que no supera l’1% del pes de l’animal, que permet fer-los seguiment durant al voltant d’un any i mig. Aquesta tecnologia exerceix un paper fonamental en la recerca de nius, l’anàlisi del comportament d’aquests rèptils, que recorren al voltant de 3.000 quilòmetres anualment, i en la identificació d’àrees prioritàries per a la seva conservació a causa de la seva rellevància per a la reproducció i l’alimentació de l’espècie .

El projecte de vigilància a través de satèl·lits InGeNi-Caretta compta amb el suport de la Fundació Biodiversitat del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (MITECO) en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), finançat per la Unió Europea – NextGenerationEU.